Šport > Zimski športi
1715 ogledov

So leta končno dohitela Kasaija?

Epa
Japonski superveteran prvič po 27 letih ne bo nastopil novoletni turneji.

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se približuje prvemu vrhuncu - novoletni turneji štirih skakalnic, na kateri letos po dolgem času ne bo nastopil Noraki Kasai.

noriaki kasai Relikt Šport Nor podvig večnega Kasasana: pripravljen na 31. sezono!

Sedeminštiridesetletnik se ni uvrstil v japonsko reprezentanco za prihajajoče tekme v Nemčiji in Avstriji. V letošnji sezoni mu ne gre po načrtih, saj se je na uvodnih štirih tekmah le dvakrat prebil skozi kvalifikacije, obakrat pa je ostal tudi brez točk svetovnega pokala. V Nižnem Tagilu je končal  na 45. mestu, v Klingenthalu je bil 33.

Prednost pred Kasaijem sta dobila Taku Takeuchi in Keiichi Sato, ki sta si pretekli konec tedna razdelila zmagi na dveh tekmah celinskega pokala v Ruki. Ob njima imajo mesto v reprezentanci zagotovljeno še branilec zlatega orla Ryoyu Kobayashi, Daiki Ito, Junshiro Kobayashi, Yukiya Sato in Naoki Nakamura.

ryoyu kobayashi Dvig forme Šport Kralj lanske zime v pravem trenutku vrgel rokavico tekmecem

Kasai se je potegoval za 30. nastop na novoletni turneji, na kateri je deibitiral v sezoni 1989/1990, na turneji pa je bil vselej prisoten zadnjih 27 zaporednih let oziroma od sezone 1992/1993.

Ljubljenec občinstva v svetovnem pokalu tekmuje že več kot tridesetletja, vendar se ob trenutni formi poraja vprašali, ali so ga leta končno dohitela?

Peter Prevc Svetovni pokal Šport Nove težave s skakalnimi dresi pri Slovencih

noriaki kasai | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice