Šport > Zimski športi
14029 ogledov

Sodniki oškodovali slovenskega prvaka

tima zajc Epa
Najboljši orel Timi Zajc je bil po oceni slovenskih strokovnjakov žrtev nepoštenega sojenja.

Timi Zajc je bil tudi na drugi tekmi novoletne turneje z naskokom najboljši slovenski predstavnik, saj si je še drugič zapored priskakal uvrstitev med najboljšo deseterico. Devetemu mestu iz Oberstdorfa je dodal osmo v Garmisch-Partenkirchnu.

timi zajc Ga-Pa Šport Zajc svetla točka okrnjenih orlov

Zajc je bil po prvi seriji uvrščen celo na šesto mesto, imel pa je realne možnosti, da se vmeša v boj za stopničke. V finalu je skočil 132,5 metra, kar ne bi zadostovalo za zmagovalni oder, bi si pa po mnenju komentatorja prenosa na RTV Sloveniji Petra Kavčiča in strokovnega sodelavca Jelka Grosa zaslužil najmanj peto mesto, od katerega ga je ločilo 0,7 točke. Zajca naj bi boljše uvrstitve oropali sodniki, pri katerih za zdaj še ne uživa takšnega ugleda kot njegovi tekmeci.

Jelko Gros | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Zajc je varen na osmem mestu, od petega pa je bil oddaljen samo sedem desetink točke," je dejal Kavčič, Gros pa je pripomnil: "Sedem desetink ali boljša očala sodnikov. Vseeno čestitke Timiju. Upam, da bo slovenska ekipa na Timiju spet zgradila močno reprezentanco." 

Aktualni državni prvak je za finalni skok dobil trikrat po 18 in dvakrat 18,5. Za prevzem vodstva mu je takrat zmanjkalo zgolj pet desetink. "Če bi samo en sodnik potegnil s kvaliteto Timijevega skoka, bi bil na prvem mestu," je komentiral Gros.

Sledil je skok Romana Koudelke, ki je resda skočil nekoliko dlje, a primerljivo z Zajcem. "Če primerjamo, metri ne morejo vplivati na oceno. On je dobil trikrat 19 in dvakrat 18,5 in potem se naredi razlika. Timi takšne podpore še ni deležen," je dodal Gros.

Zajca je nato premagal še Junshiro Koabayashi, čeprav je bil njegov pristanek zelo neroden. "Vzelo mu je smučko, kar so nekateri sodniki videli, ampak če primerjamo s Timijem, ki ga ni niti premaknilo, med njima pa je samo pol točke razlike, je to..." je začel Gros.

"Svinjarija," se je vmešal Kavčič. "Ja, svinjarija. Ni lepšega izraza," mu mu je odvrnil Jelko. "Še kakšnega bolj pikrega bi lahko našli," je pristavil komentator. "Ampak ne za v mikrofon," sta se zedinila.

Naslednja tekma novoletne turneje bo 4. januarja v Innsbrucku. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice