Šport > Zimski športi
184 ogledov

Srebrni smukač sprejel odločitev o prihodnosti

Johan Clarey Epa
Po vrhuncu kariere si je vzel čas za razmislek.

Francoski alpski smučar Johan Clarey bo še za eno leto podaljšal tekmovalno kariero, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Enainštiridesetletnik sicer še vedno velja za enega najboljših smučarjev v hitrih disciplinah, njegov cilj za prihodnost pa je svetovno prvenstvo v domačem Courchevel/Meribelu, ki bo februarja prihodnje leto. Odločitev o nadaljevanju kariere je Clarey francoskemu časniku Le Figaro predstavil danes, dodaja APA.

V minuli sezoni je smučar iz Annecyja osvojil srebrno kolajno v smuku na olimpijskih igrah v Pekingu. Tam je zaostal le za Švicarjem Beatom Feuzem. Medaljo ima tudi s svetovnega prvenstva v švedskem Areju 2019, ko je bil v superveleslalomu drugi.

V svetovnem pokalu je bil to sezono drugi v Kitzbühlu, na prvo zmago pa v dolgi in uspešni karieri še čaka. Skupaj je devetkrat stal na stopničkah za zmagovalce, od tega petkrat v zadnjih treh sezonah, ko je podiral rekord za rekordom kar se tiče uspehov pri za vrhunskega smučarja zavidljivi starosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice