Šport > Zimski športi
7541 ogledov

Stoch povlekel veliko potezo, na zvezi ga podpirajo

Kamil Stoch Epa
Eden najboljših smučarskih skakalcev vseh časov Kamil Stoch je razkril svoje načrte za prihodnost.

Poljski skakalni veteran Kamil Stoch (37) se bo na prihajajočo sezono svetovnega pokala pripravljal po individualnem programu.

Dvakratnega dobitnika velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku (2014, 2018) pri tej odločitvi podpira tudi Poljska smučarska zveza (PZN).

37-letnik bo sicer še naprej deloval pod okriljem krovne smučarske organizacije, le da bodo njegovi treningi odslej prilagojeni individualnim potrebam. V ta namen je oblikoval tudi svojo ekipo, s čimer bo šel po stopinjah predhodnikov iz skakalnega sveta, kot so denimo Ryoyu Kobayashi ter nekdanja avstrijska šampiona, Thomas Morgenstern in Gregor Schlierenzauer.

"Kamil Stoch je Poljsko smučarsko zvezo zaprosil, če bi lahko v okviru priprave na sezono 2024/2025 sodeloval s trenerjem, ki bi delal izkključno z njim. Pri PNZ njegovo prošnjo spotšuejo, zato bomo izoblikovali delovne pogoje za individualno pripravo na sezono. Obravnava prošnje je naša gesta dobre volje do Kamila Stocha, ki temelji na njegovih preteklih dosežkih. Kljub temu mora upravni odbor zadevo natančno preučiti in se dogovoriti o nekaterih podrobnostih ter poiskati najbolj učinkovite rešitve," je sporočila PZN.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Če Kamil meni, da je to najboljša rešitev zadnj, potem je njegovo mnenje trega spoštovati. Želim si, da bi Kamil svojo kariero končal na najboljši možen način in z velikimi uspehi. Kamil še zdaleč ni prvi skakalec, ki se je odločil za samostojno pot. Nekaj podobnega je storil že Adam Malysz. Podobnim praksam smo bili priča tudi v Avstriji s Schlierenzauerjem in Morgensternom. Kobayashi trenutno trenira s svojo ekipo, tako da to ni nič novega," pa je povedal glavni trener poljske repreznetance Thomas Thurnbichler.

Stoch bo tudi v prihajajoči sezoni del poljske A-reprezentance, a se bo na tekmovanja pripravljal po individualnem programu.

Pri tem ga bosta usmerjala nekdanji reprezentančni trener Michal Doležal, ki je bil zadnji dve leti pomočnik trenerja nemške ekipe Stefana Horngacherja. Doležalov pomočnik bo Łukasz Kruczek, ki kot član poljskega strokovnega štaba neprekinjeno deluje že od leta 2003.

Kamil Stoch je v svetovnem pokalu debitiral v sezoni 2003/2004. V karieri je zbral 39 zmag in 80 uvrstitev na zmagovalni oder. Zadnjo zmago je dosegel 9. januarja 2021 v Titisee-Neustadtu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.