Šport > Zimski športi
494 ogledov

Tepeš v ogenj pošilja tudi najboljšo skakalko na svetu

Nika Prevc Profimedia
Na startni listi za uvodno tekmo poletne velike nagrade je tudi najboljša smučarska skakalka lanske zime Nika Prevc.

V torek se bo v francoskem Courchevelu začela poletna velika nagrada v smučarskih skokih. V Francijo bo odpotovala tudi številčna slovenska zasedba na čelu z dobitnico velikega kristalnega globusa v minuli sezoni, Niko Prevc.

V Courchevelu, na tradicionalni postaji tekem poletne velike nagrade, sta pred karavano dva dolga dneva tekmovanj. Uradni trening in kvalifikacije bodo na sporedu v torek dopoldne, popoldne sledita še tekmi, podoben spored je predviden tudi za sredo.

Prevc Križnar | Avtor: Profimedia Profimedia
Novi trener slovenskih skakalk Jurij Tepeš bo v francoskih Alpah računal na močno zasedbo v postavi Nika Prevc, Ema Klinec, Katra Komar, Taja Bodlaj in Ajda Košnjek. Prve letošnje tekme bo izpustila lanskoletna poletna zmagovalka, Nika Vodan (prej Križnar, op. a.), ki je medtem že sanirala poškodbo kolena, a se drži začrtanega plana treningov pred sezono, tako da se bo reprezentančnim kolegicam pridružila kasneje.

V moški konkurenci bo ekipo vodil novi pomočnik glavnega trenerja Roberta Hrgote, Miran Zupančič, ki je v Courchevel odpeljal Žigo Jelarja in Žaka Mogela iz A-reprezentance ter Maksima Bartolja, Jana Bombeka in Marka Hafnerja.

Skakalke uvodna tekma poletne VN tekma čaka ob 16. uri, skakalce pa dve uri pozneje.

Po Courchevelu bi se karavana konec tedna morala pomeriti na Poljskem, v Wisli, a je tekmovanje tam odpadlo oziroma je prestavljeno za en mesec, saj se je pred dnevi po nevihti posul protibreg v izteku skakalnice, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.