Šport > Zimski športi
8198 ogledov

Varovanec slovenskega trenerja skakalni kombinezon zamenjal za vojaško uniformo

Fatih Arda Ipcioglu
1/3
Profimedia
Fatih Arda Ipcioglu, varovanec slovenskega trenerja Nejca Franka, je po koncu sezone opravil obvezen vojaški rok v Turčiji.

26-letni smučarski skakalec Fatih Arda Ipcioglu je tekmovalni premor med sezonama izkoristil za obvezno služenje vojaškega roka v domovini, poroča portal skijumping.pl. Najboljši turški smučarski skakalec je zadnje tedne služil vojaški rok v učni 15. pehotni brigadi Amasya. 

"Izpolnil sem svojo dolžnost do domovine. Kot državljan Republike Turčije sem občutil pravi ponos. Tako kot sem v skakalnem okolju sem tudi med služenjem vojaškega roka dobil veliko novih prijateljev," je zadnjo izkušnjo opisal turški skakalec. Čez nekaj dni bo Ipcioglu z reprezentančnimi kolegi začel priprave na novo tekmovalno sezono. 

Fatih Arda Ipcioglu | Avtor: Profimedia Profimedia

Glavni trener turške reprezentance ostaja slovenski strokovnjak Nejc Frank, ki bo poleg Ipciogluja v članski ekipi računal še na Muhammeda Irfana Cintimarja in Muhammeda Alija Bedirja, priprave pa bodo Turki pričeli v njihovem najbolj znanem skakalnem središču Erzurum. Turki so sicer zimski del tekmovale sezone zaključili predčasno, kar sredi sezone. 

"Počutil sem se psihično izčrpanega in po posvetih v ekipi smo se vsi strinjali, da lahko v pretekli sezoni nehamo tekmovati, saj nas v naslednji čaka veliko pomembnih tekmovanj. Moramo dobiti vstopnice za olimpijske igre in na to se je vredno osredotočiti," je enega od razlogov za takšno potezo za skijumping.pl opisal Ipcioglu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.