Šport > Zimski športi
2084 ogledov

Razpoloženi orli leteli proti dnu

Timi Zajc Planica 2019 Timi Zajc se je od Slovencev v poskusni seriji odrezal najbolje.
V Planici se je tekmovalni dan začel s poskusno serijo pred prvo posamično tekmo.

Med 40 tekmovalci je bilo na startni listi kar devet Slovencev, ki so v poskusni seriji lovili dobre občutke pred prvo letošnjo posamično preizkušnjo na Letalnici bratov Gorišek.

Planica 2109 Dva državna rekorda Šport Šlo je predaleč, dodatno delo za Grosa

Prvi trije Slovenci so gladko preleteli 200 metrov. Jaka Hvala je zmogel 210,5 m, Žiga Jelar tri metre manj, izkazal pa se je Bor Pavlovčič z 234,5 m. Le meter in pol krajši od Pavlovčiča je bil Tilen Bartol.

Slabše se je odrezal Jurij Tepeš s 193 m. Kmalu za tem je slovenski vtis spet popravil Peter Prevc z 218 m. Vse predhodnike je nato presegel Simon Ammann, izkušeni Švicar je pristal pri 236 m. Anže Semenič je skočil v podobnem slogu kot Peter Prevc, dosegel je 217,5 m.

Glavna slovenska aduta - Domen Prevc in Timi Zajc, sta z nižjega nastopila zelo dobro. Domen Prevc je poletel do 225 m, Zajc pa še dlje, do 233 m.

Avstrijski prvak Stefan Kraft je razočaral z 207,5 m. Že na treningu odlično pripravljena Markus Eisenbichler in Ryoyu Kobayashi sta se pokazala v različni luči - Nemec je zmogel 232 m in dobil najboljši točkovni izkupiček poskusne serije (206,4), Japonec pa je dosegel le 217,5 m. Najboljši Slovenec v točkovnem izkupičku je bil Zajc na četrtem mestu (196,4).

Robert Kranjec Planica 2019 Izpolnjena želja Šport Robert Kranjec bi moral leteti tudi danes

Rezultate iz Planice si lahko ogledate 
NA TEJ POVEZAVI.

Planica 2109 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice