Šport > Zimski športi
313 ogledov

Zadnja priložnost za izpolnitev zastavljenega cilja

peter prevc Epa
Z ekipno tekmo se bo končal tekmovalni program v smučarskih skokih na nordijskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu.

Pred smučarskimi skakalci je danes še zadnja preizkušnja letošnjega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, na srednji skakalnici v Seefeldu bo z začetkom prve serije ob 16. uri tekma mešanih ekip. Slovenski tabor, tako moški kot ženske so si za cilj zadali kolajno, bodo zastopali Nika Križnar, Urša Bogataj, Peter Prevc in Žiga Jelar.

Zadnja posamična tekma prvenstva se je v petek na srednji skakalnici končala s presenetljivim razpletom, saj je v kaotičnih razmerah naslov prvaka osvojil Poljak Dawid Kubacki, ki je bil po prvi seriji šele 27.

Že v prvi seriji je odpadel najboljši Slovenec Timi Zajc, na tekmi pa je bil na koncu najboljši Jernej Damjan na 11. mestu, potem ko ne Prevc, peti po prvi seriji, ne Jelar, tretji po polovici, nista mogla ubraniti prednosti, saj je imela najslabše razmere v močnem sneženju prav najboljša deseterica po prvi seriji, tako da je ostala brez možnosti, da bi se borila za kolajne.

ryoyu kobayashi Huda napaka Šport "Popolna sramota za svetovno prvenstvo."

Kljub temu je selektor moške vrste Gorazd Bertoncelj za današnjo tekmo določil Prevca in Jelarja, saj sta, kot pravi, tehnično prikazala dobre skoke in sta ta čas na manjši napravi najboljša v moški vrsti.

jernej damjan Mešani občutki Šport "Po prvi seriji so robantili Poljaki, zdaj smo jezni mi."

Tudi Zoran Zupančič, selektor ženske vrste, je v ekipo za tekmo mešanih parov izbral najboljši dve skakalki, Križnarjevo, sedmo s te naprave, in Bogatajevo, ki je bila osma.

V obeh reprezentancah so si za cilj pred SP zadali kolajno in danes je dan D.

peter prevc Črna pika Šport Kaos v Seefeldu, tekma na meji regularnosti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.