Šport
118 ogledov

Zmaga ubežnika, menjava v vodstvu

Magnus Cort Nielsen
Magnus Cort Nielsen (Astana) je zmagovalec 4. etape dirke Pariz-Nica. Rumeno majico vodilnega si je privozil Michal Kwiatkowski (Sky).

4. etapa dirke Pariz-Nica je bila prva hribovita etapa te prestižne dirke in kot ustvarjena za "mojstre pobegov".

Prvi beg današnje etape se je izoblikoval že po 10 kilometrih, ko so se v ospredje podali Thomas de Gendt, Alessandro De Marchi, Christoph Pfingsten, Julien Bernard, Olivier Le Gac, Mathias Le Turnier in Kevin Reza. Zavedajoč se, da ima beg lepe možnosti za uspeh, se jim na čelu dirke kmalu pridružijo še Magnus Cort Nielsen, Giulio Ciccone, Elie Gesbert, Damien Gaudin, Eduard Grosu in Evaldas Siskevicius. Trinajsterica si je pred zasledovalci privozila sedem minut prednosti.

70 kilometrov pred ciljem je na vzponu druge kategorije iz glavnine odpadel lastnik rumene majice, sprinter Dylan Groenewegen. Po vzponu na naslednji kategorizirani klanec, tokrat prve kategorije, je v ospredju le še sedmerica kolesarjev, ki jo sestavljajo De Gendt, De Marchi, Ciccone, Bernard, Gesbert, Cort Nielsen in Le Turnier.

Pariz-Nica Pariz-Nica Šport Slovenec pristal v bolnišnici, Rogličevemu sotekmovalcu zmanjkalo moči

Ko se je 20 kilometrov pred ciljem začel zaključni krog okoli Pelussina, je prednost ubežnikov znašala le še minuto, ki pa jo je četverica De Gendt, De Marchi, Ciccone in Cort Nielsen uspela ohraniti do zadnjega vzpona, 2 kilometra pred ciljem.

Pod velikim znakom za zadnji kilometer pa se je za silovit napad odločil Danec Cort Nielsen, edini ki mu je poizkušal slediti pa je bil "kralj pobegov", Thomas De Gendt, a tudi izjemni Belgijec ni imel moči, da bi lahko ujel in prehitel močnega Danca, ki je zabeležil prvo zmago v letu 2019. Ciccone in De Marchi sta zaostala 13 oziroma 18 sekund.

Med ubežniki in glavnino sta ciljno črto prečkala Francoza Lilian Calmejane in Valentin Madouas, Italijan Sonny Colbrelli je dobil sprint preostalih.

Kwiatkowski je bil danes deseti, po štirih etapah ima v skupnem seštevku pet sekund prednosti pred Špancem Luisom Leonom Sanchezom, deset sekund zaostaja Belgijec Philippe Gilbert.

Od treh Slovencev je bil prvi na cilju Simon Špilak (Katjuša) na 68. mestu, zaostal je 6:55 minute. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je bil 104., Kristijan Koren (Bahrain-Merida) 122., oba z več kot 20 minutami zaostanka. Skupno je najboljši Slovenec na 75. mestu Špilak.

Primož Roglič Tirreno-Adriatico Šport Roglič odlično začel prestižno etapno dirko, grozljivi trk zasenčil dogajanje Julianj Alaphilippe Prestižna klasika Šport Alaphilippe kralj italijanskih "belih cest"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.