Šport
23 ogledov

Zmaji vodili, nato pa dobili porcijo bikov

McBride D'Alvise Coulombe Muršak Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Saša Despot
Hokejisti Tilie Olimpije so še 13. zapored na Solnograškem položili palice pred Red Bull Salzburgom, potem ko so večji del tekme sicer vodili, nato pa v zadnji tretjini prejeli kar pet zadetkov (3:6). Dva gola je za Ljubljančane prispeval Jan Muršak.

Oči celotne Avstrije so bile v nedeljo zvečer uprte v vesoljski podvig rojaka Felixa Baumgartnerja, "njegova" ekipa Red Bull Salzburg pa je medtem, ko se je dvigal v vesolje, začela s tekmo proti Telemach Olimpiji.

Rdeči biki so vse od začetka tekme stiskali zmaje, ki so se po izključitvah Michaela Ratchuka in Brocka McBrida sicer ubranili z dvema igralcema manj, nato pa v 14. minuti prejeli poceni gol, ko je vratarja Jerryja Kuhna s strelom od daleč premagal Dominique Heinrich.

Odgovor slovenskih prvakov je prišel ob pravem trenutku, tik pred koncem tretjine, ko je z igralcem več na ledu svoj tretji gol na zadnjih dveh tekmah zabil Jan Muršak. Slovenski NHL-ovec je preusmeril ploščico po strelu Chrisa D'Alviseja in zatresel mrežo Salzburga.

Biki podivjali v zadnji tretjini

V drugi tretjini je bila Olimpija tista, ki je zapravila prednost z dvema igralcema več na ledu, nato pa v manj kot minuti pobegnila na dva gola razlike. V 34. minuti je vratarja Alexa Aulda po lepem obratu premagal Kevin De Vergilio in na drugi tekmi zabil svoj prvi gol za novi klub.

Gol Američana so sodniki priznali šele po ogledu počasnega posnetka in ni minila še niti minuta, natančneje 50 sekund, ko je Patrick Coulombe za drugi zadetek večera našel Muršaka in zmaji so povedli s 3:1.

Salzburžani so Ljubljančanom v zadnji tretjini vrnili z isto mero in v manj kot minuti izenačili, nato pa še povedli deset minut pred koncem. Ryan Kinasewich je z igralcem več na ledu najprej znižal izid, po napaki in izključitvi Damjana Dervariča pa je izenačil Daniel Welser.

Preobrat domačih je bil popoln, ko je Patrick Obrist pobegnil obrambi zmajev in iz protinapada zadel za vodstvo. Za na koncu pravo katastrofo Olimpije sta še enkrat zadela Obrist in Nicholas Ross.

Liga Ebel, 12. kolo:

Salzburg : Telemach Olimpija 6:3 (1:1, 0:2, 5:0)
Heinrich (14), Kinasewich (43), Welser (44), Obrist (45, 55), Ross (57); Muršak (19, 35), De Vergilio (34)

Linz : Innsbruck 5:4** (2:1, 1:1, 1:2, 0:0)
Dornbirn : Medveščak 3:4* (1:0, 0:2, 2:1, 0:1)
Orli Znojmo : Dunaj 3:4* (2:0, 1:3, 0:0, 0:1)
Sapa Fehervar : Gradec 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
KAC Celovec : VSV Beljak 2:5 (1:4, 1:0, 0:1)
* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 1
  • bober123 09:08 16.oktober 2012.

    Vaš komentar je bil izbrisan zaradi kršenja kodeksa Žurnala24.