Šport
8797 ogledov

Zverev naj bi pretepel bivšo, tako se je zadeva končala na sodišču

Alexander Zverev in Brenda Patea Profimedia
Dobre novice za Zvereva pred polfinalom Roland Garrosa.

Sojenje proti nemškemu teniškemu profesionalcu Alexandru Zverevu zaradi domnevnih telesnih poškodb se je tretji dan končalo brez sodbe, poroča nemški DW. Berlinsko okrožno sodišče Tiergarten je v petek ustavilo postopek, saj sta se Zverev in bišva partnerka Brenda Patea, s katero imata otroka, dogovorila za izvensodno poravnavo. Zverev mora sodišču plačati 200.000 evrov stroškov, od tega naj bi 50.000 evrov šlo v dobrodelne namene. "Privolitev v plačilo globe sicer ne pomeni priznanja krivde. Zverev še vedno velja za nedolžnega," poroča Der Standard.

Patea je Zvereva sicer obtožila povzročitve telesnih poškodb, in sicer naj bi se zgodilo v njenem stanovanju v Berlinu maja 2020. "Veseli smo, da je bil dogovor dosežen," je dejala Katharina Dierlamm, ena od Zverevovih odvetnic za kazenske zadeve.

"To je v dobro otroka, ki ga imata skupaj, tako da ima možnost odraščati brez konfliktov," je še dodala. 

Brenda Patea ob prihodu na sodišče | Avtor: Profimedia Profimedia

Pateina odvetnica Kristin Hartmann je za DW povedala: "Zaprosili smo za poravnavo, hčerka je res trpela. Tako lahko zdaj oba gledata v prihodnost in nadaljujeta svoje življenje."

Zverev, ki trdi, da sodni postopek ne vpliva na njegove igre na grand slam turnirju v Parizu, se bo danes v polfinalu Roland Garrosa pomeril z Norvežanom Casperjem Ruudom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.