Šport
1312 ogledov

Zvezdnik prosil AI, naj ga skritizira, odgovor je čista komedija

Stefanos Cicipas Epa
Umetna inteligenca ni prizanašala enemu najboljših tenisačev na svetu Stefanosu Cicipasu.

Grški tenisač Stefanos Cicipas (26), nekdanji tretji igralec sveta, je pokazal, da se zna pošaliti na svoj račun, ko je s svojimi sledilci delil zabaven odgovor spletnega orodja ChatGPT, kateremu je pred tem sam naročil, naj ga pokritizira (ang. roast). 

Cicipas se je na umetno inteligenco obrnil po bolečem porazu v drugem krogu Mastersa v Montrealu, kjer ga je povsem nepričakovano izločil nekoč vrhunski tenisač, tedaj pa šele 576. igralec sveta Japonec Kei Nishikori. Ta je medtem napredoval na 223. mesto.

Cicipas, ki se je zatem udeležil še Mastersa v Cincinnatiju, kjer je z nastopi prav tako končal v drugem krogu, je že po izpadu v Kanadi odpustil svojega očeta in glavnega trenerja Apostolosa.

Pod vtisom nedavnih neuspehov je Cicipas odgovore iskal pri umetni inteligenci, katero je sam zaprosil za kritiko in dobil točno to, kar je iskal.

"Stefanos Cicipas: tip, ki več časa porabi za filozofiranje na Twitterju, kot za serviranje solidnega drugega servisa. On je edini igralec, ki lahko preprosto menjavo strani spremeni v TED konferenco na temo grške mitologije, a se na igrišče še vedno vrne z odvezanimi vezalkami. Če bi porabil manj časa za izpopolnjevanje svojih zapisov na Instagramu in se raje posvetil treningu rezane žoge na backhandu, bi imel do zdaj že več pokalov. Toda, kaj hočemo, vsaj njegova pričeska je zmagovalna, četudi njegov forehand občasno pozabi, v katero smer bi moral iti," je nekdanjega finalista OP Avstralije in OP Francije opisala AI.

Stefanos Cicipas | Avtor: Epa Epa

Cicipasu v letošnji sezoni ne gre po načrtih. Pred porazoma na obeh prestižnih turnirjh severnoameriške turneje na trdi podlagi je v četrtfinalu olimpijskih iger na pesku dokaj gladko klonil proti kasnejšemu zmagovalcu Novaku Đokoviću, pred tem pa je izgubil tudi v drugem krogu Wimbledona. Pretrese doživlja tudi v zasebnem življenju, saj se je nedavno razšel s svojo izbranko Paulo Badosa.

Cicipas se bo na igrišča vrnil na OP ZDA, ki se prične 26. avgusta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.