Šport
347 ogledov

Zvezdnik zaradi poškodbe končal kariero

Zetterberg Italija Švedska SP v hokeju Stockholm svetovno prvenstvo EPA
Nekdanji olimpijski in svetovni prvak ter zmagovalec lige NHL zaključil športno pot.

Švedski hokejski zvezdnik Henrik Zetterberg je zaradi poškodbe hrbta sklenil športno pot. Sedemintridesetletni zvezdnik Detroit Red Wings je novico potrdil v petek po lokalnem času, poročajo agencije.

"Seveda je slovo zelo čustveno, saj sem tukaj 15 let. Vedel sem, da se bližajo zadnja leta moje kariere, a želel sem si, da bi lahko igral še nekaj časa," je ob najavi slovesa dejal hokejist, ki je leta 2008 z Detroitom osvojil tudi Stanleyjev pokal.

Končno milijone opravičuje Ilja Kovalčuk. Dosegel je drugi gol za Hudiče. (Foto: NHL Šport Vrača se legenda in igral bo s Kopitarjem

Zetterberg je v ligi NHL zaigral na 1082 tekmah, na katerih je v statistiko vpisal 337 golov in 623 podaj. S skupni 960 točkami je bil med aktivnimi igralci na skupno devetem mestu, na večni lestvici zgodovine NHL pa je 94. 

Z reprezentanco Švedske se je v Torinu leta 2006 veselil naslova olimpijskih prvakov, maja istega leta pa tudi naslova najboljših na svetu.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice