Šport
31 ogledov

Zvonarjova z mukami v tretje kolo

vera zvonarjova 2011 op zda EPA
V Flushing Meadowsu se dogaja tretji dan OP ZDA. Druga nosilka Vera Zvonarjova je izgubila drugi niz in se šele v tretjem prek Katerine Bondarenko uvrstila v tretje kolo zadnjega letošnjega grand slama. Pred tem je zaradi bolezni nastop odpovedal Robin Söderling.

Rusinja Vera Zvonarjova je lani v New Yorku igrala v finalu. V tokratnem drugem kolu pa ni navdušila. Vsaj ne v prvih dveh nizih – bilo je 7:5 in 3:6. V tretjem pa je le zaigrala bolje, izboljšala svoj servis in v osmi igri tekmici vzela servis. Po dveh urah in sedmih minutah je na stadionu Arthur Ashe odločilni niz dobila s 6:3. Petindvajsetletna Bondarenka je naredila kar 42 neizsiljenih napak, leto starejša Zvonarjova pa je točko dobila kar 22-krat, ko se je pomaknila z osnovne črte na mrežo.

Medtem se je še pred svojim prvim nastopom na letošnjem OP ZDA predal šesti nosilec Robin Söderling. Vzrok: bolezen. Šesti igralec sveta, ki je na US Opnu nastopil že osemkrat, zadnji dve leti se je poslovil v četrtfinalu, bi se moral v prvem kolu pomeriti z Ircem Loukom Sorensenom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.