Svet
19 ogledov

13-letnica mrtvo pijana

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V krvi imela 4,3 promila alkohola.

Neka 13-letna Nemka se je v petek s prijatelji odpravila k obrežju reke Lech, kjer so pošteno zalili prihajajoči vikend. Mladostniki so pili vodko in pivo, nakar se je 13-letnica nenadoma onesvestila. Ker niso upali poklicati dekletovih staršev, so o dogodku obvestili njeno sestro, ki je takoj poklicala reševalce. Dekle so odpeljali v bolnišnico v Augsburgu, kjer so ugotovili, da ima v krvi 4,3 promila alkohola.

Prekomerno uživanje alkohola pri mladostnikih je v Nemčiji velik problem. Kot kažejo podatki nemškega statističnega urada, se je v zadnjem času spet povzpelo število mladih, ki zaradi alkohola pristanejo v bolnišnici. Leta 2011 so zaradi zastrupitve z alkohol v bolnišnico sprejeli  26.349 fantov in deklet, starih med 10 in 19 let. Leta 2010 je bilo to število za 354 oseb nižje.

Komentarjev 2
  • mph 13:05 29.september 2013.

    Stolpek, v starih dobri časih ni bilo droge in narkičev (ki pa si jih imel kolikor si hotel čez bližnjo mejo), alkohol pa je od zmeraj problem. In če je bil sosed kot otrok opit je kot v tem primeru ...prikaži več to za preiskovat STARŠE. Državo pa, če je kdo prijavil zanemarjanje otroka in ni nihče ukrepal. S tem še, da se eni zapijajo, ker nimajo več v življenju drugega kot alkohol in take, ki imajo polno rit vsega in ne vedo kam bi z denarjem.

  • Stolp 12:27 29.september 2013.

    Nemčija! Spet tista tipična boljševistična propaganda, da se to dogaja le na tistem zahodu! Zakaj ne objavite statistike pri nas? Koliko je takih primerov pri nas? Premnogo. Pa ne samo sedaj v teh časih. Še iz dobrih socialističnih časov poznam ...prikaži več primer soseda. Bil je kake šest let mlajši, vem pa da sem bil v srednji šoli. Torej je bil mlajši od te trinajstletnice. Napil se ga je toiko da so mu morali pumpati želodec.