Svet
1434 ogledov

14-letna Sofia s hoduljo in pasom ubila babico: "Saj je že umirala"

starejša ženska na tleh v kopalnici ob hodulji Profimedia
79-letno Jevgenijo Koval so našli neodzivno, s številnimi modricami na telesu. Policija je aretirala njeno vnukinjo, ki ji bodo zdaj sodili kot odrasli osebi.

Ko se je moški vrnil domov z obiska pri prijatelju, je doma na tleh našel neodzivno mamo. 79-letno Jevgenijo Koval so prepeljali v bolnišnico, kjer pa ji niso mogli več pomagati. Poškodbe, ki jih je dobila usodnega 23. maja letos, so bile usodne. 

Šerifov urad okrožja Broward na Floridi je takrat sporočil, da je imela ženska na telesu "številne modrice". Kmalu po dogodku je policija sporočila, da primer obravnavajo kot umor in aretirala 14-letno vnukinjo pokojnice. 

Oče 14-letnega dekleta je maja policiji povedal, da je mamo in hčerko pustil doma, sam pa je šel na obisk k prijatelju. Ko se je vrnil domov, je mamo našel na tleh. Iz policijskega poročila je razvidno, da naj bi 14-letna Sofia Koval svojo babico pretepala s pasom in hoduljo, ki jo je starejša ženska uporabljala, so poročali South Florida Sun Sentinel, WSVN in NBC Miami. 

Dejanje je obžalovala

Oblasti na Floridi so 14-letnico obtožile uboja. Sodili ji bodo kot odrasli osebi. "Zaradi grozljive narave kaznivega dejanja in po preučitvi vsega, kar je do zdaj predstavila obramba, menim, da je primerno, da se ta primer obravnava na sodišču za odrasle," je po vložitvi obtožnice v torek, 1. oktobra, dejal državni tožilec Harold F. Pryor

V poročilu o aretaciji, ki sta ga povzemala NBC Miami in South Florida Sun Sentinel, naj bi Sofia očetu povedala, da je babico napadla v samoobrambi. Dodala je, da je žrtev "večkrat udarila s pasom", poroča NBC Miami. Sofia je svoje dejanje obžalovala. Očetu naj bi povedala, da je babici "pomagala" umreti, ker je tako ali tako "že umirala", pišejo mediji. 

Imela naj bi vedenjske težave

Sofia se je pred kratkim preselila na Florido iz rodne Ukrajine, kjer je bila priča vojni, je policiji povedal dekličin oče. Dekle naj bi imelo "vedenjske težave", ker je bila priča vojni in ločena od matere. Na dan umora je oče Sofiji vzel telefon, da bi jo discipliniral. 

Če bo Sofia obsojena, ji grozi največ 15 let zapora. V primeru, da ji bodo dosodili kazen za mladoletnike, jo čaka tri leta vzgojnega zavoda za mladoletnike, navaja časnik South Florida Sun Sentinel. Če bo obsojena, jo lahko po prestani kazni čaka tudi izgon iz države.

Dekle so pridržali brez možnosti plačila varščine. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • 4krogci 11:31 04.oktober 2024.

    To so ti miroljubni ukrajinci in ukrajinke!!