Svet
7 ogledov

145 km/h z glavo nad streho

Flores se je želel ponorčevati iz kamere, a so ga policisti izsledili, tako da g Žurnal24 main
Američan Richard Flores je z glavo skozi strešno okno vozil po avtocesti 145 km/h v znak protesta proti kameram za prehitro vožnjo.

Petindvajsetletni Flores je eden izmed mnogih prebivalcev zvezne države Arizona, ki jih zelo moti sistem kamer za nadzor hitrosti.

Zato je pogumni mladenič novembra zakamufliral registrske tablice svojega avtomobila in se zapeljal po avtocesti mimo ene od kamer. Pri tem je glavo in ramena potisnil skozi streho.

Policisti so po prvem začudenju mrzlično začeli iskati voznika. Zanj je bila usodna slaba kamuflaža tablic, saj je policistom s posnetka uspelo razbrati del številk. Floresu zdaj grozi kazen zaradi osmih prekrškov, poleg nevarne vožnje med drugim zaradi hitrosti 145 km/h na območju, kjer je omejitev 105 km/h.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Arizona je sploh prva ameriška država, ki je uvedla kamere za hitrost, nad novostjo pa so Američani vse prej kot navdušeni. Doslej so jih kamere olajšale že za 41 miljonov evrov (60 milijon dolarjev). Mnogo kamer so zato vozniki prekrili s škatlami, znan pa je tudi primer nekoga, ki se je mimo kamere pripeljal z opičjo masko. Policisti so ga izsledili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.