Svet
7 ogledov

2500 dolarjev za let z Mušarafom

Pervez Mušaraf EPA
Nekdanji pakistanski predsednik Pervez Mušaraf se je danes po štirih letih izgnanstva vrnil v domovino, in to v družbi svojih največjih oboževalcev.

Nekdanji vojaški voditelj Pakistana Mušaraf se je v domovino vrnil iz Dubaja, potem ko so mu v Islamabadu zagotovili, da ga ne bodo takoj aretirali in da bo lahko sodeloval na prihajajočih volitvah.

Pakistansko sodišče je namreč februarja 2011 izdalo nalog za njegovo aretacijo v zvezi z atentatom na nekdanjo premierko Benazir Buto. Tožilstvo mu očita, da je vedel za načrte talibanov, vendar ni storil ničesar, da bi preprečil uboj te opozicijske voditeljice.


V domovino pa se Mušaraf ni vrnil z zasebnim ali državniškim letalom, ampak z navadnim potniškim letalom. Družbo so mu delali privrženci iz ZDA, Kanade, Anglije in drugih koncev sveta, ki so za let morali globoko seči v žep. Enosmerna karta v ekonomskem razredu, večerja pred letom in fotografiranje z Mušarafom je namreč stalo 2500 dolarjev (1900 evrov). Ker sprva ni bilo velikega zanimanja, so let z upokojenim generalom propagirali na Facebooku. "Izkoristiti edinstveno priložnost in se udeležite potovanja z generalom Mušarafom. Vpisali se boste v zgodovino,“ je obljubljala Mušarafova ekipa.

Tisti, ki so se želeli udeležiti le večerje in fotografiranja, so plačali 1000 dolarjev (770 evrov), stisk generalove roke pa je stal 250 dolarjev (190 evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.