Svet
14 ogledov

"4. januarja boste lahko lebdeli"

Nasin tvit Facebook
Da bi lahko 4. januarja zaradi popolne konstelacije planetov nekaj časa lebdeli v zraku? Če rečejo pri Nasi, potem temu verjame veliko ljudi.

Po socialnih omrežjih že od 14. decembra kroži sporočilo s Twitterja, na katerem je uradni logotip ameriške vesoljske agencije Nasa, spodaj pa pripis: "4. januar, 9:47, pacifiški standardni čas, dolgo pričakovana poravnanost planetov bo povzročilo 'gravitacijsko fluktuacijo', ki vam bo omogočila, da boste nekaj trenutkov breztežni."

Ščebet je podkrepljen še z vestjo, v kateri je podrobno razložen "jupitersko-plutov gravitacijski efekt." Pluton se bo 4. januarja ob 9:47 znašel neposredno za Jupitrom, ta redka lega pa naj bi povzročila tako močan gravitacijski učinek, da bo vplival na težnost na Zemlji: povišana bo plima, hkrati pa se bo pri ljudeh lahko pojavil občutek breztežnosti. V zraku bi bilo tako mogoče lebdeti kar pet minut, poroča Independent.

Zaman boste skakali v zrak

Čeprav je bila lansirana na spletni strani Daily Buzz Live, ki je znana po različnih fikcijskih zgodbah, je "znanstvena" vest takoj pridobivala odmev na spletu, do 26. decembra jo je tako prek Facebooka delilo že neverjetnih 1,07 milijona sledilcev. 

Na Twitterju se vesti in komentarji o pojavu objavljajo pod značko ZeroGDay.

Pri Nasi so demantirali možnost, da boste lahko za trenutek lebdeli v zraku. Kot dodajajo, je mogoče trenutno mikrogravitacijo vzpostaviti le v posebnih razmerah, denimo v letalu, ki leti v paraboličnih lokih. Če boste v nedeljo dopoldan koga videli skakati v zrak, pa se ne čuditi preveč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.