Svet
8428 ogledov

8-letna deklica pogrešana že teden dni

Pogrešana turška deklica Narin Zajem zaslona
Deklica je izginila 21. avgusta.

Oblasti v Turčiji si vse bolj prizadevajo najti 8-letno Narin Güran, ki je pogrešana že več kot teden dni. Narin je izginila 21. avgusta, potem ko je zapustila tečaj Korana v podeželski soseski Tavşantepe v turškem okrožju Bağlar.

Iskanje 8-letnice, ki je izginila v mestu, znanem po velikem številu kurdskega prebivalstva, se je okrepilo, ko se povečujejo strahovi, da je bila morda ugrabljena. Kljub obsežnim prizadevanjem oblasti se niso pojavili nobeni pomembni namigi, kje bi utegnila biti, kar je povzročilo globoko zaskrbljenost v lokalni skupnosti.

Poteka obsežna iskalna akcija, ki vključuje na stotine osebja iz različnih enot, vključno z reševalnimi enotami, podvodno iskalno in reševalno ekipo, skupaj z zdravstvenimi delavci in prostovoljci. V operaciji so doslej preiskali 12.550 vozil in zaslišali 130 posameznikov, med njimi tudi Narinino družino.

Kljub obsežnemu iskanju za zdaj niso našli nobenih pomembnih sledi. Odkrit je bil sandal, ki je pripadal Narin, kar je vzbudilo upanje, vendar ni bilo odkritih nobenih nadaljnjih sledi. Osmi dan preiskave so za kratek čas pridržali osumljenca, a ga zaradi pomanjkanja dokazov kasneje izpustili.

Poveljnik žandarmerije province Diyarbakır Selçuk Yıldırım je izjavil, da se preiskava približuje zaključku in da se zbirajo "pomembni dokazi". Ker pa dnevi minevajo brez sledi o otroku, se vse več skrbi, da je bila Narin morda ugrabljena.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.