Svet
41 ogledov

A&F: za kazen sklece in počepi

Abercrombie & Fitch EPA
Znana ameriška trgovina z oblačili Abercrombie & Fitch se je v Italiji znašla pod plazom kritik, saj so morali tamkajšnji zaposleni delati sklece in vzgibe za trebušne mišice, če niso ubogali ukazov nadrejenih ali pa niso imeli dovolj izklesanih teles.

Prodajalci, ki so v trgovinah zgoraj brez in kažejo svoja izklesana telesa, so morali med delovnim časom za kazen sredi trgovine leči na tla in narediti deset sklec, prodajalke pa so morale za kazen narediti deset počepov.

"Če od danes naprej vsak dan naredimo napako, moramo narediti deset sklec, ženske pa morajo narediti deset počepov," piše v elektronski pošti, ki so jo dobili v uredništvo italijanskega časnika Corriere della Sera. "To nam bo prineslo odlične rezultate – učili se bomo prek naših napak."

Takšno ostro kaznovanje so uvedli v poslovalnici trgovine v Milanu, kjer je zaposlenih okoli 200 prodajalcev.

"Narediti sem moral veliko sklec," je dejal nekdanji zaposleni, ki ni želel biti imenovan. "Tako se tam dela – sprejmi ali pa zapusti trgovino." Striktni režim v ameriški trgovini z oblačili je že kritizirala predstavnica sindikata delavcev v trgovini Graziella Carneri.

Iz elektronske pošte je razvidno, da je bila napisana lanskega aprila, zato ni jasno, ali takšna pravila v trgovini veljajo tudi danes. Tiskovni predstavnik podjetja primera ni želel komentirati, piše The Daily Telegraph.

Podjetje Abercrombie & Fitch je bilo zaradi posebne "lepotne politike" tarča kritik že v preteklosti. Zaposleni so se tako morali držati ostrih pravil glede pričeske, ki je morala biti "čista in naravna", prodajalke pa niso smele imeti predolgih nohtov.

Komentarjev 2
  • reider 19:40 08.marec 2012.

    lahko kaznuješ firmo in to tako da jo dotolčeš do propada. Nihče ne sme kupovati njihove robe:)Ampak ljudje se tega ne zavedamo.imamo namreč večjo moč,kot se nam zdi.

  • Stolp 19:09 07.marec 2012.

    No ženske(in geji) verjetno niso imeli nič proti če so naletewli na take prodajalce. Če bi bil jaz prodajalec morda tudi ne bi imel nič proti, če bi s tem kako bejbo ujel.Bi pa bilo treba to podjetje ...prikaži več kaznovati za diskriminacijo, če tudi ženske niso morale hoditi zgoraj brez. Ženske in geji lahko uživajo v golih prsih, hetero moški in lezbe pa ne!