Svet
0 ogledov

Afera prekinila 314 let tradicije

Michael Martin je bil sicer vse od izvolitve na položaj leta 2000 tarča številni Žurnal24 main
Afera britanskih poslancev, ki so izkoriščali sistem stroškov in si nakazovali velikanske zneske javnega denarja, je terjala najvišjo žrtev doslej. Odstopil je vodja spodnjega doma parlamenta Michael Martin.

63-letni Martin je bil v zadnjih dneh tarča hudih kritik, saj so nanj leteli očitki, da je kot najvišji predstavnik stoletja stare moralne institucije skušal prikriti afero. Martin je na začetku današnjega zasedanja v kratki izjavi sporočil, da s 23. junijem odstopa s položaja. Po letu 1695 je to šele prvi primer odstopa vodje spodnjega doma.

Vseeno pa poznavalci Martinov odstop vidijo le kot izhod v sili in menijo, da bo postal le grešni kozel za celotno afero, v katero so zabredli poslanci tako iz laburistične kot konservativne stranke. Komisija parlamenta je namreč odložila podrobno predstavitev vseh izplačil, ki so jih poslanci tako silovito izrabljali.

V eni najhujših afer v Veliki Britaniji v zadnjih desetletjih je prišlo na dan tudi to, da so nekateri poslanci z davkoplačevalskim denarjem financirali urejanje svojih domov, zamenjavo žarnic, popravilo vrtnih kosilnic, popravilo bazenov in celo nakup pornografskih filmov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.