Svet
16 ogledov

Afganistan: ob obisku ameriškega ministra prišlo do incidenta

Panetta Reuters
Ob pristanku letala z ameriškim obrambnim ministrom v vojaškem oporišču v Afganistanu je danes prišlo do incidenta, v katerem je bil ranjen vojak sil pod poveljstvom Nata, so sporočili iz mednarodnih varnostnih sil za Afganistan (Isaf). Poudarili so še, da ne minister ne letalo nista bila v nevarnosti ter da so storilca prijeli.

Na pristajalno stezo v britanskem vojaškem oporišču Camp Bastion na jugu Afganistana je ob pristanku letala z ameriškim obrambnim ministrom Leonom Panetto zapeljalo vozilo.

Tiskovni predstavnik Panette, George Little, je pojasnil, da se Afganistanec z vozilom, ki je bilo ukradeno, peljal proti pristajalni stezi, pri tem pa je zapeljal v jarek. Hotel je namreč ubežati pripadnikom Isafa, ki so ga skušali ustaviti, ob čemer je bil ranjen vojak Isafa. Vozilo je nato v jarku zagorelo. Požar so pogasili, Afganistanec pa je utrpel hujše opekline. Little je še dodal, da ni jasno, ali je bil incident povezan z obiskom Panette v oporišču.

Iz Pentagona so že sporočili, da v vozilu oziroma pri vozniku niso našli eksploziva niti orožja. Kot so pojasnili, je Afganistanec manjši kombi z veliko hitrostjo vozil po cesti, ki je vodila do pristajalne steze. Dodali so, da podatkov, ki bi dokazovali, da je šlo za napad, ni.

Komentarjev 1
  • privat 07:01 15.marec 2012.

    gremo domov...morilci