Svet
1 ogledov

Aretiran vnuk maršala Tita

Kar 81 odstotkov državljanov misli, da je bilo najbolje živeti v socializmu. (Fo Žurnal24 main
Ob poskusu prehoda hrvaško-srbske meje je policija na podlagi tiralice zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom aretirala Edvarda Broza, vnuka Josipa Broza - Tita.

Po poročanju beograjskega časnika Glas javnosti je 57-letni Edvard Broz v Srbijo poskušal vstopiti na mejnem prehodu Batrovci, policija pa ga je aretirala na podlagi tiralice iz leta 1993. Tiralico so za Brozom razpisali, ker je 20. avgusta leta 1992 s svojim BMW-jem pod vplivom alkohola in s preveliko hitrostjo v Zemunu zakrivil prometno nesrečo, v kateri je eden od sopotnikov umrl, trije, med njimi tudi Edvardov 16-letni sin, pa so bili ranjeni.

Zaradi nesreče so novembra leta 1992 proti Brozu sprožili preiskavo. Ker organi pregona osumljenčevega prebivališča niso poznali (vedeli so le to, da živi nekje med Zagrebom in Dunajem), so preiskavo ukinili in za njim razpisali tiralico.

Edvard Broz je trenutno v priporu v centralnem zaporu v Beogradu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.