Svet
22 ogledov

Avstralija: vode bodo še naraščale

poplave, Avstralija, reševalci, narasle vode
1/11
Žurnal24 main
Na severovzhodu Avstralije, ki so jo prizadele najhujše poplave v zadnjih 50 letih, se vojska in reševalci še naprej borijo z naraslimi vodami, ki so medtem zahtevale že drugo smrtno žrtev.

Razmere v poplavljenem mestu Rockhampton v zvezni državi Queensland ostajajo še naprej zelo resne, saj reka Fitzroy, ki teče skozi mesto, še narašča.

Reka Fitzroy je v nekaterih delih Rockhamptona, ki ima 75 tisoč prebivalcev, prestopila bregove in poplavila številne ceste. Vremenoslovci so medtem napovedali nove padavine in nevihte.

Poplavljena področja obsegajo območje, ki je tako veliko kot Francija in Nemčija skupaj. Oblasti so sporočile, da je v poplavah prizadetih 200 tisoč ljudi.
Bligh: pričakovati je poslabšanje razmer
Letališče v Rockhamptonu, ki je eno od najbolj prizadetih mest v poplavah, je zaprto, ceste proti jugu in zahodu države pa poplavljene.

Premierka Queenslanda Anna Bligh, ki si je iz zraka ogledala prizadeto območje, je dejala, da je mogoče pričakovati poslabšanje razmer.

 

Narasle vode so medtem terjale že drugo smrtno žrtev, že deveto od 30. novembra, ko so severovzhod Avstralije zajele obilne padavine. V izlivu reke Boyne v središču Queenslanda so danes našli truplo 38-letnega moškega, ki so ga poplavne vode odnesle v soboto.

FOTOGRAFIJE SI OGLEJTE V GALERIJI.

V Bathurstu, 175 kilometrov zahodno od Sydneyja, pa se je zaradi obilnega deževja danes zrušila streha kinodvorane. Pri tem je bilo ranjenih 36 ljudi, ki pa so dobili le manjše poškodbe. Med poškodovanimi so bili tudi otroci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.