Na Glas Istre se je po elektronski pošti javil pisec, ki se je predstavil kot Adrian Kert iz Avstrije in ki da že več kot 15 let poletni dopust preživlja v hrvaški Istri.
Kot pravi v pismu, se veseli razvoja obmorskih krajev, a se hkrati čudi, kako se cene vsako leto le dvigajo, raven uslug pa pada ali pa ostaja na enaki ravni.
"Pri gastronomiji opažamo zgolj dviganje cen za hrano, ne pa v kvaliteti in to ob očitno manjših porcijah. Potrebno bi bilo samo pogledati, kaj nudijo restavracije v Sloveniji in to za manj denarja. Evropske cene v Istri potrebujejo tudi evropski standard - a tega pogosto ni. Zato naj cene ostanejo kar 'hrvaške'", po poročanju Glasa Istre zaključuje Avstrijec.
V časniku dodajajo, da so cene v zadnjih 15 letih nedvomno rasle tako zaradi inflacije kot višjih povprečnih plač na Hrvaškem. Prav tako pa da je znano, da so številne restavracije prešle na "francoski" model kuhinje, ki predvideva manjše porcije, a več hodov hrane.
Prepoznavajo pa dejstvo, da je v trgovinah ob morju hrana in pijača lahko precej dražja kot v manj turističnih krajih.
dezurni@zurnal24.si
Jodlar bi nam še morje dal, a ga na žalost nimajo. Ena lastovka še nikdar ni prinesla pomladi.
Zanimivo, ta avstrijski gost kritizira nekaj kamor hodi 15 let. Neverodostojen kritik.
Evropske cene v Istri potrebujejo tudi evropski standard - a tega pogosto ni. Zato naj cene ostanejo kar 'hrvaške'",Se prav so delajo Grke. Živel bi višji standard ampak kakovosti hrane pa ne bi dvignil.