Svet
6703 ogledov

Avstrijski politik tako kritično glede Hrvaške

Biograd na moru, požar
Na krovu jahte, ki je povsem pogorela, tudi kontroverzni avstrijski politik, ki ne skopari nad kritikami na račun Hrvaške.

Poročali smo že, da se je včeraj dopoldne pri Biogradu na enem izmed plovil razširil ogenj. Jahta je bila okrog sto metrov oddaljena od obale, na prizorišče dogajanja, poročajo hrvaški portali, so bili takoj napoteni vsi pristojni, policija, gasilci in luška kapetanija. 

Goreče plovilo je uspelo pripluti do obale na območju Kumenat, potniki so pred tem poskakali v morje. 

Kot se je kasneje izkazalo, je bil na krovu tudi avstrijski politik in nekdanji vicekancler Heinz-Christian Strache. Ta je - kot poroča portal Index.hr - hrvaški javnosti že znan, in sicer s posnetka iz leta 2019, na katerem svoji ruski prijateljici svetuje, da nikakor ne vlaga svojega denarja v državne jugovzhodne Evrope. 

"Hrvaška je eno sr*anje, sr*anje," poudarja Strache na posnetku in sogovornici svetuje tudi, da beži tudi stran od Srbije. 

"Čakali smo dve uri" 

"Z dvema prijateljema in z otroki sem bil povabljen na jahto na Hrvaškem. Okrog 9.45 je prišlo do drame. Črni dim se je začel širiti iz predela, na katerem je motor, 15 minut preden smo prispeli v Biograd," na Facebooku dogodek opisuje Strache. 

Dodaja, da so skiper in posadka takoj začeli gasiti požar, poklicali so tudi gasilce. Ti so - poudarja Avstrijec - do plovila prišli komaj v dveh urah, ko se več ničesar ni dalo rešiti. 

Strache dodaja, da so bili v bližini k sreči Slovenci in dva Avstrijca, ki so jim pomagali. Zatem je goreča jahta popolnoma pogorela. 

"Vsi, ki smo bili na jahti, smo srečni, da so nas pravočasno rešili, da smo šok preživeli brez posledic in da nam je pomagalo toliko turistov." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Ender3 17:50 28.junij 2021.

    Hrvati so cigani, nobenih pravil, zakonov ne upoštevajo, če niSo v njihovem interesu. Lahko jim je živeti in prodajati naravne danosti od katerih so posamezniki odvisni.

  • Ivo 17:39 28.junij 2021.

    Povedal je zgolj dejstva! Na Hrvaškem je lepo, dokler je vse v redu, ko pa se zakomplicira, si ga pa na Hrvaškem najeb... Me pa zanima kako hitro bi prileteli na kopnem gasit, če so na morju potrebovali dve uri...

  • alen04 17:32 28.junij 2021.

    Nič novega ni povedal. Hudo je v kolikor potrebuješ kakršno koli pomoč na Hrvaškem. Najhuje je, če rabiš zdravnika.