Svet
12 ogledov

Berlusconi preživel nezaupnico

Silvio Berlusconi Žurnal24 main
Predsednik italijanske vlade Silvio Berlusconi je s 316 glasovi za in 301 glasom proti dobil zaupnico v spodnjem domu parlamenta. Če zaupnice ne bi izglasovali, bi vlada padla in najverjetneje bi bile razpisane predčasne volitve.

Premier Silvio Berlusconi je pred glasovanjem zagotovil, da je povsem miren in da bo vlada dobila zaupnico. Na novinarsko vprašanje, ali pričakuje absolutno večino, je po poročanju italijanskih medijev odvrnil, da morajo le premagati levico, ki je zakuhala to farso z odsotnostjo.

Večina opozicijskih poslancev je bojkotirala obrazložitev glasov pred samim glasovanjem, prav tako tudi prvi poziv k oddaji glasov. S tem so skušali doseči nesklepčnost, a je glasove oddalo 319 poslancev, s čimer so presegli 315 potrebnih glasov.

Berlusconijeva vlada se je v krizi podobnih razsežnosti v aktualnem mandatu znašla že lani, ko je Fini zapustil koalicijo z nekaj deset poslanci in senatorji. Vse od takrat ima koalicija v parlamentu le pičlo večino.

Komentarjev 2
  • Stolp 15:34 14.oktober 2011.

    Pahor je pa res zguba proti njemu: da eno zaupnico na glasovanje pa še te ne preživi. Koliko jih je že Berlusconi.

  • 1111 14:56 14.oktober 2011.

    kako ne bo preživel zaupnice, če je večina podkupljena???? ...italjanska posla...sploh pa, kdor verjame v te zgodbice je harry potter!! :)))