Svet
8 ogledov

Bežijo pred streli

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Libijski uporniki se umikajo iz Brege na vzhodu Libije. Mesto namreč obstreljujejo sile voditelja Moamerja Gadafija.

Libijski uporniki se umikajo iz mesta Brega na vzhodu Libije. Mesto silovito obstreljujejo sile libijskega voditelja Moamerja Gadafija. Na desetine upornikov naj bi šlo proti 80 kilometrov oddaljeni Adždabiji, ki je izhodišče za Bengazi in Tobruk, dve glavni trdnjavi libijskih upornikov.

Lažne informacije?
Libijska državna televizija je medtem poročala, da so Gadafijeve sile zavzele Brego, sicer pomembno zaradi rafinerije nafte, in "jo očistile oboroženih tolp". Ameriška tiskovna agencija AP pa opozarja, da je državna televizija v preteklosti že objavila lažne informacije o zavzetju območij.

Spopadi med vladnimi silami in uporniki se sicer nadaljujejo tudi na drugih območjih na vzhodu države, med drugim okoli 30 kilometrov od mesta Burajka, za katerega so vladne sile predtem zatrdile, da so ga zavzele.

Prekinjene vse zveze
V Bengaziju so bile danes iz neznanega razloga prekinjene vse zveze mobilne in fiksne telefonije. Za zdaj tudi ni jasno, ali so bile zveze prekinjene še v katerih drugih območjih, ki so pod nadzorom upornikov. V Ras Lanufu pa naj bi Gadafijeve sile po poročanju Al Džazire v soboto ob uporabi težkega orožja in letal znova prevzele nadzor nad mestom in prisilile upornike k umiku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.