Svet
103 ogledov

Biden in Harris prvič skupaj: "Kamala bo odlična predsednica ZDA"

Kamala Harris in Joe Biden Profimedia
Predsednik ZDA Joe Biden in podpredsednica Kamala Harris sta na svojem prvem skupnem predvolilnem zborovanju v četrtek v Marylandu blizu prestolnice Washington poudarila enotnost demokratske stranke po Bidnovem odstopu od predsedniške kampanje. Napovedala sta zmago proti republikanskemu predsedniškemu kandidatu Donaldu Trumpu.

Biden, ki je julija odstopil od kampanje za drugi mandat in izrazil podporo Harris, je v četrtek podpornikom predstavil dogovor njegove vlade s farmacevtskimi podjetji za znižanje cen zdravil na recepte in podpornikom zagotovil, da bo Harris odlična predsednica ZDA.

59-letna Harris je imela kratek nastop in je večino časa prepustila 81-letnemu Bidnu, ki je z odstopom od kampanje demokratom vlil novo upanje za zmago na predsedniških volitvah 5. novembra.

"Načrtujemo, da bomo novembra močno premagali republikance," je dejal ob smehu podpornikov. Harris je dejala, da ji je bilo v veliko čast služiti pod izjemnim človekom Bidnom, ki ga imajo vsi radi.

Danes bo prvič doslej predstavila gospodarski načrt svoje bodoče vlade, kar bo izjemnega pomena za njene upe na zmago, saj Američane na volitvah zelo zanima gospodarstvo. Trump sicer trdi, da je pod Bidnovo vlado inflacija krepko narasla. Julija pa je v resnici padla na 2,9 odstotka letno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 11:05 16.avgust 2024.

    Daj Kamala bodi ti predsednica, če ubogi američani nimajo kaj boljšega ponudit..

  • Avatar NickMason
    NickMason 10:13 16.avgust 2024.

    Amerika je kot steklar ,ko mu biznis začne pešat,preprosto razbije sam okna drugim in glej ,biznis spet gre v polnem teku.