Svet
884 ogledov

Bizarno, premierka po odstopu zbežala iz države

Protesti v Bangladešu Profimedia
V Bangladešu, kjer od začetka julija potekajo množični protivladni protesti, je danes odstopila premierka Šejk Hasina. Več tisoč protestnikov je v Daki tudi vdrlo v palačo premierke, ki je sicer tik pred tem pobegnila iz države, poroča britanski BBC.

Bangladeška televizija Channel 24 je predvajala posnetke množic, ki so vdrle v premierkino uradno rezidenco v prestolnici. Protestniki so mahali z zastavami in mirno praznovali, potem ko so oznanili informacijo, da je zapustila palačo in se odpravila na "varnejši kraj", navaja francoska tiskovna agencija AFP.

1/5
Profimedia

V azijski državi z okoli 18 milijonov brezposelnih mladih je proteste v začetku julija sprožila vnovična uvedba sistema kvot, po katerem je bilo 56 odstotkov delovnih mest v javnem sektorju rezerviranih za določene, po ocenah kritikov, provladne skupine. V nasilju na protestih je doslej umrlo najmanj 300 ljudi.

Vlada v Bangladešu je sicer deloma ugodila zahtevam študentov in omilila nepriljubljen sistem kvot pri zaposlovanju v javnem sektorju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar jezeran
    jezeran 15:59 05.avgust 2024.

    Pri nas ne rabimo odloka oz zakona, pri nas so vsi sorodniki pri koritu, delajo pa nič. Zato pa imamo tako veliko javno upravo