Svet
12 ogledov

BlackBerry v obliki tablice

Playbook bo na trgu prihodnje leto. Konkurent samsung galaxy tab bo pri nas pred Žurnal24 main
Playbook. Tablični računalnik RIM prihaja v prvi polovici prihodnjega leta.

Tehnologija. RIM, proizvajalec pametnih telefonov blackberry, je naznanil svoj odgovor na Applov ipad. Njegov tablični računalnik se bo imenoval playbook, na voljo pa bo v prvi polovici prihodnjega leta.

Predvidene cene na predstavitvi niso razkrili. Operacijski sistem ne bo enak kot na telefonih blackberry, ampak ga bo poganjal sistem QNX. Naprava bo imela zaslon diagonale slabih 18 centimetrov (sedem inčev) velik zaslon, ki bo tako manjši od ipadovega (9,7 inča) in enako velik kot tisti na napovedanem Samsungovem galaxy tabu.

V nasprotju z obema napravama playbook ne bo imel možnosti povezave s spletom prek omrežja mobilne telefonije. Takšna povezava bo mogoča le prek brezžične povezave blutetooth z mobilnim telefonom blackberry. Naprava se bo v splet povezovala prek brezžičnega omrežja wifi. Vgrajena bosta HD-kamera ter možnost povezave prek USB in HDMI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.