Svet
14 ogledov

"Bog nas pogosto preseneti"

Papež se je med septembrskim obiskom srečal tudi s kraljico Elizabeto II. (Foto: Žurnal24 main
Papež Benedikt XVI je v posebni božični poslanici Britance pozval, naj se spomnijo pomena Kristusovega rojstva.

 

Prvič se je zgodilo, da je papež pripravil posebno božično poslanico za eno od držav, ki jih je obiskal med letom. V izjavi, ki jo je predvajal radio BBC v oddaji Misel dneva, se je papež spomnil štiridnevnega obiska Anglije in Škotske septembra letos. V triminutnem nagovoru je papež Britancem in angleško govorečim po vsem svetu dejal, da so prisotni v njegovih molitvah.

"Bog je vedno zvest svojim obljubam, a nas pogosto preseneti s tem, kako jih izpolni," je dejal papež. "Z veseljem razglasimo vsem okoli nas, da nam Bog ponuja odrešitev od vsega, kar nas tišči. Daje nam upanje, prinaša nam življenje."

Objava odmevala
Papežev nagovor je odmeval v britanski javnosti. Številne sekularne skupine poudarjajo, da si BBC kot javna ustanova ne bi smeli dovoliti tovrstnih vsebin. Kritični so tudi člani Nacionalne sekularne zveze, ki je nasprotovala njegovemu septembrskemu obisku. "Gre za izjemno slabo potezo s strani BBC-ja in hud udarec za več sto tisoč ljudi, ki so bili v otroštvu žrtve zlorab s strani Cerkve in ki še čakajo na pravico," so zapisali na svoji spletni strani.

BBC se je več mesecev pogajala z Vatikanoversko oddajo, v kateri svoje mnenje izražajo pripadniki različnih verskih skupnosti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.