Svet
5 ogledov

Bolniki zaradi ognja v bližnji pub

Požar je izbruhnil v zgornjih nadstropjih stavbe, od koder se je razširil na str Žurnal24 main
Zaradi silovitega požara, ki je zajel bolnišnico v londonski četrti Chelsea, so morali reševalci evakuirati vse bolnike. Po podatkih s prizorišča ogenj in dim za zdaj nista terjala smrtnih žrtev.

So pa morali zaradi vdihovanja dima hospitalizirati tri ljudi, dva gasilca in enega bolnika, poroča BBC.

Požar je izbruhnil okoli 13.20 po lokalnem času v zgornjem nadstropju bolnišnice Royal Marsden. V času izbruha je bilo v stavbi okoli 90 bolnikov. Nekatere izmed njih so evakuirali na ulico, kjer so jih medicinske sestre pokrile z dodatnimi odejami. Nekatere so poslali v bližnjo cerkev in celo v nek pub. Kasneje so nekatere bolnike poslali v druge bolnišnice, druge pa so morali napotiti domov, saj jih za zdaj nimajo kje zdraviti.

Po navedbah gasilcev pa gre za "zelo resen požar". V gašenju sodeluje 125 gasilcev. Royal Marsden je najstarejša bolnišnica na svetu, ki je specializirana za odkrivanje in zdravljenje rakavih obolenj. Že sedaj se ve, da bo škoda ogromna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.