Svet
21 ogledov

Bomba v Italiji ubila dekle, več ranjenih

Eksplozija v Brandisiju
1/5
EPA
Pred šolo v italijanskem mestu Brindisi je nekaj pred 8. uro eksplodirala bomba. Boj zdravnikov za življenje 16-letnega dekleta je bil zaman, huje ranjenih še pet oseb. Prve sledi kažejo proti mafiji.

Z Italije prihaja žalostna vest, da je kljub naporom zdravnikom umrlo dekle, ki je danes zjutraj nekaj pred osmo uro ravno vstopalo v šolsko stavbo inštituta za družbene vede v trenutku, ko je eksplodirala bomba. Skupaj so v bolnišnico prepeljali še šest ranjenih oseb.

Bomba ob smetnjaku s steklom

Po prvih ugotovitvah je bilo eksplozivno telo najverjetneje podstavljeno ob smetnjaku za steklo in železne odpadke, ki je bil "nenavadno blizu" vhoda stavbi inštituta.

Predstavnik lokalne civilne zaščite je sprva dejal, da za zdaj še ni jasno, ali je eksplodirala ena ali dve napravi. "Glede na posledice pa je bilo nekaj zelo močnega." Kasneje pa so preiskovalci sporočili, da so našli ostanke dveh plinskih cilindrov, ki sta bila povezana z eksplozivom. Kaj je slednjega sprožilo v trenutku, ko je skupina učencev vstopala v stavbo na sobotni šolski dan, še ugotavljajo.

Po poročanju prič je eksplozija popolnoma počrnela zid šole, povsod po okolici so razbitine. Kaj je v ozadju napada, ki se je zgodil nedaleč stran od lokalnega sodišča, še ni znano.

Napad na protimafijski inštitut

Da je v ozadju napada morda mafija, kaže več indicev, poroča La Gazzetta del Mezzogiorno. Inštitut Falcone-Morvillo se namreč imenuje po nekem sodniku in njegovi ženi, ki sta postali žrtvi mafije. Prav danes je tudi dan, ki je v tem mestu na peti italijanskega škornja posvečen boju proti mafiji. Tako naj bi se v mestu danes ustavila posebna povorka, ki spodbuja vladavino prava.

V Brindisiju so aprila aretirali 38-letnega Francesca Campana, ki naj bi bil šef Sacre Corone Unita, ene od štirih najmočnejših mafijskih družb v tem delu države.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 23:57 19.maj 2012.

    Evo , jaz igram na spomin. Njegov avto je po AC zapeljal na jašek v katerega je Mafija spravila 30kg rastreliva in ga daljinsko aktivirala v momentu , ko je avto peljal preko jaška. Avto je vrglo 30m v zrak ...prikaži več in kar je padlo dol ni bil več avto.

  • Neja35 18:38 19.maj 2012.

    na italianski televizi poročajo, da je druga punca še živa, v kritičnem stanju amoak ŽIVA. Preklicali so novico o njegovi smrti.

  • geko 12:37 19.maj 2012.

    http://www.youtube.com/watch?v=-Ly9XS4iLj8&feature=share