Svet
17 ogledov

Bombaš tik pred smrtjo

Al Megrahi se je lani kot edini obsojeni za napad, v katerem je umrlo 270 ljudi, Žurnal24 main
Libijski terorist Al Megrahi, odgovoren za napad na letalo PanAm leta 1988 nad mestom Lockerbie, je v komi.

Nekdanji libijski tajni agent Al Megrahi, obsojen zaradi odgovornosti za napad na letalo PanAm leta 1988, ki je eksplodiralo nad mestom Lockerbie, je po poročanju tujih medijev v komi in je tik pred smrtjo.

Britanski Sky News poroča, da naj bi bil v komi že en teden. "Njegovo življenje umetno vzdržujejo že nekaj dni. Mnogi čakajo, kdaj bo umrl," je neimenovani vir, ki je blizu njegovim sorodnikom, dejal za britansko televizijo. "Ta dan bo kmalu prišel. Najbližji vsak dan mislijo, da je to njegov zadnji dan."

Daily Telegraph medtem citira libijskega voditelja Moamarja Gadafija, ki je dejal, da se je Megrahijevo zdravstveno stanje "zelo poslabšalo". Sklicujoč se na neimenovane vire, je časnik dejal, da je zgolj slučaj, da je bombaš dočakal 21. obletnico napada.

Al Megrahija, odgovornega za smrt 270 ljudi, so 20. avgusta lani izpustili iz škotskega zapora. Uradno zaradi zdravstvenih razlogov, saj naj bi 58-letnik imel raka na prostati v zadnji fazi, neuradno pa naj bi bili v ozadju izpustitve poslovni interesi British Petroleuma v Libiji.

WikiLeaks je medtem razkril tudi, da je Libija Veliki Britaniji grozila z resnimi posledicami, če bi avtor terorističnega napada nad Lockerbiejem umrl v škotskem zaporu.

Mediji so poleti ogorčeno pisali, da eno leto po izpustitvi še vedno živi v Libiji.  Njegova izpustitev je največje razburjenje povzročila v ZDA, saj je bilo 189 potnikov na letalu Američanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.