Svet
49 ogledov

Breivik: Obisk psihiatra je hujši kot smrt

Breivik Reuters
Breiviku so postavili diagnozo paranoidna shizofrenija. Norveški ekstremist je poročilo psihiatrov že označil za laži, želi, da mu sodijo kot popolnoma prištevnemu. Obiske pri psihiatru ima za "usodo, slabšo od smrti".

Desničarski ekstremist, ki je julija lani ubil 77 ljudi, je svoja najnovejša psihiatrična poročila označil za laži. V pismu, ki ga je poslal enemu od norveških tabloidov, je Anders Behring Breivik zapisal, da je 80 odstotkov poročil napačnih.

Psihiatra Torgeir Husby in Synne Soerheim sta v poročilu zaključila, da Breivik trpi za paranoidno shizofrenijo. Nekateri strokovnjaki pa že dvomijo v pravilnost diagnoze. Desetega aprila bodo zato podali še eno psihiatrično oceno, še poroča BBC.

Sojenje naj bi se sicer začelo 16. aprila. Obtoženi, ki je priznal, da je ubil 77 in ranil 151 ljudi, želi, da mu sodijo kot popolnoma prištevnemu. V pismu, dolgem 28 strani, je še zapisal, da so obiski pri psihiatru "usoda, slabša od smrti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.