Svet
7 ogledov

Brez nog osvojil Kilimandžaro

Po rokah na Kilimanjaro Printscr You tube
Enaintridesetletni Kanadčan je v dobrodelne namene po rokah priplezal na Kilimandžaro.

"Danes sem prišel na najvišji vrh Kilimandžara, na Kibo. Nanj sem priplezal po rokah," se je na svojem blogu pohvalil 31-letni Spencer West, ki je zaradi genske motnje pri petih letih ostal brez nog.

Na Kilimandžaro se je povzpel, da bi zbral sredstva v dobrodelne namene za svojo humanitarno fundacijo Free The Children. In uspelo mu je. Zbral je skoraj štiristo tisoč evrov.

"Moj namen ni bil, da ljudem pokažem, da zmorem. Želel sem sporočiti tudi drugim, da lahko premagajo vse življenjske ovire in izzive," je dejal Spencer in dodal, da je nase ponosen, saj polovici plezalcev ne uspe priti do vrha.

Priprave trajale eno leto

Za podvig se je pripravljal eno leto in po rokah hodil ob vsaki priložnosti. Skupaj še z dvema prijateljema je v Tanzanijo prispel 12. junija. Vzpon je trajal sedem dni in osemdeset odstotkov časa je West hodil po rokah. Ko je bil teren prezahteven, da bi ga lahko premagal zgolj z rokami, pa sta mu pomagala prijatelja, ki sta ga nesla na ramenih.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:13 21.junij 2012.

    Obritoglavc in njegov trop pudljev in pudljica so Slovenijo osvojili brez možganov,sam tolk,da se ne bi un preveč napihoval,da je brez nog prišel na .........