Svet
27 ogledov

Britanski sužnji: "Bili smo srečni"

"Moderno suženjstvo" – moški, rešeni s posesti v parku Green Acres v Veliki Britaniji, pravijo, da so policisti pretiravali. Ne želijo jim pomagati pri raziskavi dogodkov in vztrajajo: "Bili smo srečni, zaslužili smo 30 funtov na dan."

Kot smo poročali včeraj, je britanska policija po dlje časa trajajočem preiskovanju razkrinkala peterico, ki je na posesti zadrževala 24 moških. Sporočili so, da so vsi v slabem zdravstvenem stanju, kar 15 let pa naj bi živeli v pasjih lopah, stajah za konje in umazani prikolici. Eden od teh moških se je v manj kot 24 urah po posredovanju policistov vrnil na "kraj zločina".

Njegove trditve se izključujejo s tistim, kar je javnosti posredovala policija. Po šestih mesecih preiskave so ugotovili, da je peterica moške pretepala, jim odvzela vse osebne stvari in obrila glave. Na začetku so jim obljubljali plačane službe, nato jih zasužnjili, pravi policija.

"Policisti so mi dejali, da ne morem nazaj, a sem jim rekel, da je to moj dom in da če bom želel iti nazaj, bom tudi šel," je rekel moški, star okoli 50 let, in dodal: "Bili smo srečni." Poudaril je, da niso bili sužnji, saj so z delom zaslužili 30 funtov na dan. Policija se medtem sooča tudi z obtožbami, zakaj niso posredovali že prej – a pravijo, da so za to izvedeli šele aprila in takoj sprožili preiskavo. Prepričani so, da to ni osamljen primer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.