Svet
3 ogledov

Butova: Svet naj neha podpirati Mušarafa

null Žurnal24 main
Nekdanja pakistanska premierka Benazir Buto je pozvala mednarodno skupnost, naj preneha podpirati predsednika Perveza Mušarafa.

Nekdanja pakistanska premierka Benazir Buto je pozvala mednarodno skupnost, naj preneha podpirati predsednika Perveza Mušarafa, njega pa javno pozvala k odstopu. Butova se je znova znašla v močno zastraženem hišnem priporu, ki je varovan z jeklenimi barikadami in bodečo žico, vendar je kljub temu prek telefonskih zvez pozvala mednarodno skupnost, naj odreče podporo predsedniku.

Medtem je pakistanska policija sprožila obširno varnostno operacijo, da bi nekdanjo premierko zadržala v hišnem priporu in ji tako onemogočila udeležbo na protestnem shodu. Aretirali so že okoli 30 njenih privržencev na napovedanih protestih v Lahoreju. Ti protesti so znova zaostrili pakistansko krizo in oddaljili opozicijo od namere, da oblikuje proameriško zavezništvo proti naraščajočemu islamističnemu ekstremizmu predsednika Mušarafa.

Vsi opozicijski voditelji z Butovo na čelu so že v nedeljo od Mušarafa zahtevali, naj takoj prekliče izredne razmere, saj volitve, ki jih je napovedal za začetek prihodnjega leta, v nasprotnem primeru ne morejo biti pravične. Poleg tega so vnovič zahtevali, naj Mušaraf takoj sleče vojaško uniformo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.