Svet
26 ogledov

Če pade dež, vrnejo denar

Plaža v italijanskem letovišču Jesolo Profimedias
"Če ne potemnite, vam vrnemo denar," je geslo, ki so se ga poslužili v nekaterih italijanskih letoviščih, da bi privabili goste.

Slabo vreme je zoprna reč, še posebej, če za letovanje odštejete znaten kupček denarja. Da bi privabile goste, zato v nekaterih italijanskih letoviščih obljubljajo vračilo denarja, v primeru slabega vremena.

Manj gostov zaradi slabega vremena

Letovišče Jesolo v bližini Benetk je pretekli mesec imelo precej nesreče z vremenom, ki je bilo izrazito slabo. Zaradi tega so se na dveh plažah odločili osvežiti svojo ponudbo z akcijo "Abbronzati o rimborsati", kar v prevodu pomeni "potemnite ali vzemite denar nazaj".

Turisti, ki plačajo en evro več za izposojo ležalnika, imajo pravico do povračila celotnega vplačanega zneska, če na ta dan slučajno pade dež. Ponudba ima sicer tudi drobni tisk, ki predpisuje, da se denar vrne le, če dež pada v času med 11. uro dopoldan in 15. uro popoldan.

Zavarovanje za primer slabega vremena

Za potezo so se odločili, ker je bila v juniju obiskanost Jesola manjša za 18 odstotkov v primerjavi s preteklim letom. 

Zavarovanje za primere slabega vremena sicer poznajo tudi nekatere turistične agencije, ki gostom povrnejo določeno odškodnino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.