Svet
3 ogledov

Chavez odpovedal veliko srečanje

Hugo Chavez, Fidel Castro
1/9
Reuters
Venezuela zaradi zdravstvenega stanja predsednika Huga Chaveza odpovedala srečanje s predsedniki sosednjih držav.

S srečanjem v Margariti so med drugim želeli počastili tudi 200. obletnico samostojnosti države. Da je vrh, ki je bil predviden za 5. in 6. julij, odpovedan, sta potrdila dva diplomatska vira iz Latinske Amerike. Chavez je sicer ob obletnici načrtoval veliko zabavo.

Zaskrbljeni državljani molijo
Med tem pa so v Venezueli cerkve polne državljanov, ki molijo za čimprejšnje okrevanje Chaveza. „Vse cerkve v državi molijo za Chaveza. Molimo za njegovo hitro okrevanje in vrnitev,“ je dejal
Jimmy Olvas. Težava je tudi v tem, da Chavez nima jasnega naslednika.

Mirili s fotografijami
Venezuelske oblasti so ljudi hotele nekoliko pomiriti s fotografijami Chaveza, na katerih je skupaj s nekdanjim kubanskim voditeljem Fidelom Castrom.

Upajo, da bodo s tem utišali govorice, da ima Chavez raka na prostati in da je zelo bolan. Uradna poročila sicer trdijo, da Chavez okreva po težki operaciji trebušne votline, operirali so ga na Kubi. Ena izmed gorečih privrženk venezuelskega voditelja in odvetnica Eva Golinger je dejala: "Čisto v redu je, ali ne vidite?"


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.