Svet
21 ogledov

Čistilca obvisela 144 metrov v zraku

Nesreča na DC Tower
1/3
EPA
Na Dunaju se je na nebotičniku zgodila nesreča, ko so 144 metrov v zraku popustile vezi platforme čistilcev stekel.

Nesreča se je zgodila na najvišji stavbi v državi, 250-metrskem DC Tower 1 nebotičniku. Iz neznanega razloga so popustile vezi na eni strani platforme, tako da je ta obvisela pod ostrim kotom na višini 48 nadstropja. V času nesreče sta bila v na platformi dva delavca, ki so ju kasneje rešili gasilci, po poročanju avstrijskih medijev pa se ob zanihanju njunega delovnega mesta nista poškodovala, le dodobra v šoku sta bila. 

Na eni od fotografij je viden eden od dvojice, ki se skuša oblečen v svetla oblačila prebiti na zgornji del platforme. V času nesreče naj bi bila sicer ustrezno zavarovana, kar ju je verjetno rešilo. Na varno so ju spravili skozi posebne odprtine, ki so nameščene v vsakem nadstropju stolpnice.

60-nadstropni nebotičnik DC Tower 1 v poslovni četrti Donava je bil dokončan šele lani, sedaj pa pričenjajo z gradnjo njegovega dvojčka DC Tower 2. Večji del stolpnice zasedajo pisarne, na vrhu pa so luksuzni apartmaji. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.