Svet
44 ogledov

Črni petek v znamenju pretepov in množice ljudi

Črni petek
1/6
EPA
V ZDA se je danes zjutraj v trgovine odpravilo na milijone kupcev. Izkoristiti so želeli popuste ob črnem petku. Brez nasilja ni šlo.

V ZDA se je danes zjutraj v trgovine odpravilo na milijone kupcev, ki so želeli izkoristiti velike popuste trgovcev ob tako imenovanem črnem petku, s katerim se dan po zahvalnem dnevu začne praznična nakupovalna sezona ob koncu leta. Kot vedno je tudi tokrat ponekod v boju za ugodne nakupe prišlo do nasilja.

Pretepi v veleblagovnicah

V veletrgovini Wal Mart severno od mesta New York je izbruhnil pretep, v katerem sta bili poškodovani dve ženski, moški pa je končal za zapahi.

Policija v Fayettevillu v Severni Karolini išče dva moška, ki sta konkurenco razganjala s streli iz pištole, v Los Angelesu je nakupovalka s konkurenco opravila kar s solzivcem in v bolnišnici je končalo okoli 20 ljudi, v Arizoni pa je policija zbila na tla dedka, ki naj bi poskušal ukrasti igračo za vnuka.

Pred vrati čakali več dni

Trgovine po ZDA so odpirale svoja vrata že v četrtek ob polnoči in spustile skozi na stotine oziroma tisoče kupcev, ki so taborili pred vrati, nekateri celo več dni. Pred newyorško veletrgovino Macy's se je nabralo okoli 9000 ljudi, kar je 2000 več kot lani, pred trgovino z elektroniko Best Buy v Sankt Peterburgu jih je bilo po poročanju tiskovne agencije AP okoli 2000, podobno pa je bilo po večini ZDA.

Tisti, ki so prvi prišli skozi vrata, so odhiteli do polic, kjer je bilo blago, za katerega so se odločili, da ga kupijo, med njimi na primer televizorji za 200 dolarjev, prenosni računalniki za enako ceno in podobno. V prodajo so šle tudi igrače, oblačila in drugo blago. Večina nakupov je minila brez incidentov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.