Svet
10 ogledov

Denar vir zla, opozarja papež

Papeža so Francozi sprejeli z navdušenjem. Žurnal24 main
Papež Benedikt XVI. Je med mašo v Parizu razuzdano in pogansko pehanje za močjo, imetjem in denarjem označil za kugo sodobnega časa.

"Si ni sodoben svet sam ustvaril svojih malikov? Niso ljudje morda nenamerno začeli posnemati poganstva iz srednjega veka?" se je pred več kot četrt milijona ljudmi v pridigi vprašal Benedikt XVI. Ob tem je poudaril, da so to vprašanja, ki si jih morajo zastaviti vsi ljudje, če so iskreni do sebe.

Ljubezen do denarja je vir vsega zla, je nadaljeval poglavar Rimskokatoliške cerkve. "Mar nista denar in pohlep po imetju, po moči in tudi po znanju odvrnila človeka od prave usode?" je vprašal in obsodil pehanje za "novimi poganskimi maliki", ki jih je označil za "pravo kugo". Pozval je k izmikanju malikovanja, kar je množica navdušeno pozdravila.

Lurd naslednja postaja
81-letni papež je mašo daroval v bližini kompleksa Les Invalides, vojaškega muzeja, ki je bil pred stoletji zgrajen kot domovanje vojnih invalidov. Po tem edinem javnem nastopu v francoski prestolnici se nemški papež odpravlja v romarsko središče v Lurd, kjer se bo udeležil slovesnosti ob 150. obletnici tega romarskega središča, kjer se je po katoliškem prepričanju prikazovala Marija in ga vsako leto obišče več milijonov romarjev.

Papež bo jutri in pojutrišnjem v mestecu ob vznožju Pirenejev daroval sveti maši, že nocoj pa bo vodil procesijo ob baklah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.