Svet
12954 ogledov

Deroča Nadiža odnesla tri mlade, ne najdejo jih

Deroča reka Nadiža odnesla tri mlade osebe Youtube
Na spletu se je pojavil posnetek treh mladih oseb, dveh fantov in dekleta, ki so se močno objeli, da bi se uprli toku reke, a jih je odnesla Nadiža odnesla. Za njimi se je izgubila vsaka sled.

Po razlitju reke Nadiže v italijanski pokrajini Videm je hudournik odnesel dva mladeniča in dekle, za njimi pa se je izgubila sled. Kot piše lokalni italijanski spletni portal Udine Today, gre za 21-letno Italijanko in dva mladeniča romunskega porekla. Zakaj in kako se je trojica sploh znašla v reki, ni znano.

Vodostaj reke se je v nekaj minutah dvignil, piše portal. Kot kaže zadnji posnetek, so se vsi trije stisnili skupaj in objeli, da bi se uprli toku, a to ni bilo dovolj. Reševalci so se jima poskušali približati z žerjavom in jima vreči vrv, da bi ju rešili, a se je reševanje izjalovilo. Kmalu zatem jih je odnesel hudournik, za njimi pa se je izgubila vsaka sled.

"Nisem od tu, a domačini zelo dobro vedo, da se z reko v nevihtnih razmerah ne bi smeli igrati," je za spletni portal povedala ena od prič. "Reka je lepa, a tudi nevarna, voda lahko seže tudi do višine pet metrov," je dodala.

Pogrešane iščejo z brezpilotnimi letali, iskalna akcija poteka na kopnem, aktivnih pa je tudi 40 potapljaških specialistov.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Kojak 20:16 01.junij 2024.

    Dajte novinarji vsaj preverit kaj vam je prej google translate prevedel. Enkrat pišete da so bili trije, potem pišete v dvojini.... skratka žalostno.

  • lojs 19:26 01.junij 2024.

    ender kje si, dej se drkajj

  • Idioti 18:10 01.junij 2024.

    Če pa pa na tole niso vsi EU politiki vključno z našimi USRAL MOMENTALNO , potem sploh ne zaslužijo , da nas vodijo ! Vi na Žurnalu , sam čakajte , da vam STA pošlje najvažnejšo novico meseca če ne ...prikaži več že leta ! Sam čakajte , ker vam je več zgleda pol metra poplave na KRKU , jeba vas KRK da vas jeba ! https://www.youtube.com/shorts/N6JJfFt5oas