Svet
13 ogledov

Dobil je titanovo lobanjo

Steve Gater pred in po zadnji operaciji. Žurnal24 main
Mladenič, ki so mu morali zdravniki zaradi posledic brutalnega pretepa odstraniti del lobanje, ima končno novo čelo. Dobil je namreč titanovo ploščo.

26-letnega Steva Gatereja iz Romforda na vzhodu Velike Britanije sta januarja napadla nasilneža. Tako močno sta ga udarila, da je z glavo z vso močjo priletel ob pločnik. Padel je v komo, v kateri so mu možgani močno otekli in pritiskali na lobanjo. Zdravniki so se mu zato odločili odstraniti čelni del lobanje, Stevu pa so pripisali le 15 odstotkov možnosti, da bo preživel.

Pa vendar je Steve s časom okreval. Pred dobrim tednom je prestal še zadnjo operacijo, pri kateri so mu zdravniki na mesto manjkajoče lobanje namestili ploščo iz titana, zelo trde in vzdržljive kovine.

Storilca ne bosta odgovarjala
Čeprav je na zunaj ponovno tak kot vsi ostali, pa so hude poškodbe ostale v Stevovi notranjosti. Prej je delal kot voznik viličarja, a najbrž ne bo več sedel za volanom vozila.

Težko govori, ima težave s spominom, tudi osebnostno se je precej spremenil in izgubil njemu lastno iskrivost, po pisanju Daily Maila pripoveduje njegova mati.

Boli jo tudi, da je policija sicer v nekaj dneh prijela 17- in 18-letna nasilneža, a najbrž ne bosta obsojena, saj da je premalo dokazov o njuni krivdi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.