Svet
25943 ogledov

Drama na hrvaškem otoku, prebivalci trajektu niso dovolili pristati

Trajekt Profimedia
Prebivalci otoka Kaprije so trajektu preprečili pristanek na novem pomolu, potniki se niso mogli izkrcati.

Pristanišče in obalo so uredili že pred letom dni, a protestniki menijo, da projekt ni dokončan, ker niso obnovili dostopne ceste, to jim je menda obljubil župan Šibenika, kamor spadajo. Projekt je bil financiran z evropskim denarjem, če se pristanišče ne bo uporabljajo, bo denar treba vrniti, poroča hrvaški portal Index.

Protestniki so pristanišče blokirali s kopnega in z morja in tako prekinili trajektno linijo 532, ki bi morala včeraj pristati na novem pomolu.

"Očitno so bili odločeni, da nam preprečijo pristanek. Mi ne smemo ogroziti nikogar," je povedal kapitan ladje Tanis Seršić.

Ne gre za prvi protest prebivalcev Kaprij. Peticije so pisali že pred začetkom gradnje, potem so začeli tudi z zbiranji. Menijo, da je investicija, dokler se ne obnovi dostopna cesta, ni dokončana.

Med potniki trajekta so bila mnenja različna. Ena od potnic je dejala, da bi morala policija preprečiti oviranje prometa, druga pa podpira otočane.

Trajekt na otoku Kaprije ni pristal ne na novem ne na starem pomolu, potniki so se, kot poroča HRT, izkrcali na otoku Žirje, kamor so po njih prišli someščani.

Če se pristanišče ne bo uporabljalo, bomo morali vrniti 3,2 milijona evrov nepovratnih sredstev EU.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • sandi76 12:15 19.junij 2024.

    NIč bat, glede na cene, ki jih imajo na Hrvaškem, bo trajektnih prevozov čedalje manj.

  • Grof 11:22 19.junij 2024.

    Jani Moderndorfer

  • Ender3 11:15 19.junij 2024.

    Kdo pa njih hujska ..HDZ. ?