Svet
1351 ogledov

Drama v kliničnem centru: Moški vstopil s pištolo

grožnje v zagrebškem kliničnem centru 24sata
V zagrebškem kliničnem centru se je dopoldne odvijala prava drama.

V zgradbo je vstopil moški s pištolo, pacienti so se zapirali v sobe, nekateri so v strahu celo skočili skozi okno, poroča 24sata.

Policija je takoj prispela na prizorišče in moškega odpeljala. Kot so sporočili, je imel pri sebi strašilno oziroma signalno pištolo z naboji, razmere pa da so zdaj pod nadzorom.

Moški je v stavbo vstopil na psihiatričnem oddelku in se napotil naravnost v sprejemno pisarno ter zagrozil medicinski sestri, ki je tam delala.

"Bila sem v tretjem nadstropju bolnišnice, ko me je poklical mož, ki me je čakal v pritličju. Rekel je, da nekdo grozi s pištolo in naj se ne premikam, ker je na prizorišču tudi že policija," je za portal Index povedala ena od pacientk. "Čeprav nisem bila v neposredni nevarnosti, me je bilo zelo strah," pa je povedala ena od medicinskih sester.

Za take vrste orožja na Hrvaškem ni treba imeti orožnega lista oziroma dovoljenja, je pa po obliki praktično enaka kot prava pištola. Uporablja se ob različnih priložnostih, kot je denimo učenje lovskih psov na pok puške, na različnih športnih prireditvah, s posebnim nastavkom se lahko z njimi izstrelijo signalne rakete.

S takšnimi in drugačnimi grožnjami se sooča tudi slovenski zdravniško osebje. Več na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.