Svet
13 ogledov

Druge letalske nesreče ni preživel

Enomotorno letalo Shutterstock
V letalski nesreči je umrl Američan, ki je pred osmimi leti že preživel strmoglavljenje z letalom. Takrat je umrla njegova žena in dva njuna otroka.

Šestinštiridesetletni Stepher Hatch kljub tragični nesreči pred osmimi leti ni želel opustiti letenja, saj je bila to ena izmed njegovih največjih strasti. "Zelo si je želel leteti in poučevati ljudi o letenju ... To je bila njegova strast," je dejal njegov poslovni partner David Bojrab.

Hatch je tokrat z enomotornim letalom strmoglavil v garažo blizu letališča v Charlevoixu. V letalu so bili tudi njegova druga žena Kim in 16-letni Austin. Za njegovo življenje se zdravniki še borijo. 

Nesreča pred osmimi leti se je zgodila na skoraj istem mestu. Takrat se je Hatch z družino z letalom odpravljal iz vikenda ob jezeru Wallon domov in v strmoglavljenju sta preživela le on in Austin.

Vzrok za tokratno nesrečo še ni znan, Bojrab pa domneva, da je šlo za tehnično napako. Glede nesreče pred osmimi leti pa poročilo pravi, da je letalo strmoglavilo zaradi pomanjkanja goriva, poroča CBS News.

"Žena in dva njuna otroka so bili v ognju in nikoli jih ne bi mogel rešiti," se takratne nesreče spominja poslovni partner. "Steve je iz razbitin lahko povlekel le sina, ki je sedel v sprednjem delu letala poleg njega, in mu tako rešil življenje."

Kot še pravi Bojrab, je Hatch sprva načrtoval potovanje v Španijo, kjer bi praznoval 50. obletnico poroke svojih staršev, a se je raje odločil, da bo ostal doma in poletje preživel z Austinom in Kiminim otrokom. "Steve je bil zelo družinski človek," še pravi.

Komentarjev 1
  • Bizgec 10:19 26.junij 2011.

    S "Kimovim" otrokom? A je njegova zena Kim mogoce moski?